Mimosa met salie & grapefruit
Een mimosa is bij uitstek een cocktail die je niet per sé ’s avonds in een hippe cocktailbar drinkt: mimosa’s zijn ook enorm geschikt voor boozy brunches! De cocktail is heerlijk fris door de toevoeging van grapefruit en past daarom eigenlijk bij ieder moment van de dag.
De combinatie van verse grapefruit en salie zorgt voor een verrassende, frisse en zacht bloemige cocktail. Met Agropošta saliesiroop maak je een unieke mimosa!
Ingrediënten
2 zakjes Agropošta salie limonadesiroop (of, als je een 500 ml fles saliesiroop hebt, gebruik ongeveer 30 ml per glas)
0,75 ml champagne (of prosecco)
250 ml grapefruit sorbetijs (als je de cocktail als spoom serveert)
1 verse grapefruit
Bereiding
Een mimosa hóórt in een champagneglas. Verdeel de zakjes Agropošta limonadesiroop over de vier glazen. Ga je de mimosa serveren als spoom? Voeg dan een bolletje sorbetijs toe. Schenk daarna de champagne in en knijp een beetje grapefruitsap in de glazen. Garneer de glazen daarna met partjes of schijfjes verse grapefruit. Cheers!
Winterse limonade siroop met kaneel
Snel een makkelijk warm drankje nodig... Een half zakje aardbeiensiroop en een half zakje frambozensiroop. Een paar cranberries of frambozen, een snufje kaneel en een schijfje appel als garnituur. Heet water om er een lekker thee van te maken of koud water of een krachtige limonade.
Meer recepten op: https://www.agroposta.com/recepten/